Sparande & Pension
7-brand-02-landscape
Logotyp & typsnitt

Vår stil

Här hittar du vår logotyp och våra typsnitt. De har vi valt med omsorg och tycker mycket om. Om du är osäker på hur de ska användas så kan du alltid höra av dig så hjälper vi till.

Logotyp & typsnitt och hur de används

Här kan du enkelt ladda ner våra logotyper och typsnitt. Du ska kunna hitta allt som behövs för att presentera vårt varumärke på rätt sätt. Saknas något? Då är det bara höra av dig.

Logotyp

Symbol i kombination med ordbild utgör får primära logotyp. Denna används i första hand. Beroende på bakgrund kan man välja mellan positiv och negativ logotyp. Den med svart ordbild används främst på ljusa bakgrunder, medan den med vit ordbild med fördel används för att skapa bättre synlighet vid mörka eller mönstrade bakgrunder. Vid tillfällen där symbolen ska vara diskret kan man använda versionerna med svart eller vit symbol.

Futur Logotyp RGBFutur Logotyp CMYK

Symbol

Symbolen kan användas fritt men också inuti en rundad kvadrat. Det sistnämnda utförandet passar väl för avatarer i sociala medier och app-ikoner

Futur Symbol RGBFutur Symbol CMYKFutur Icon RGBFutur Icon CMYK

Typsnitt

Futurs primära typsnitt Gilroy är en modern sans serif med en geometrisk touch.

Gilroy används i tre skärningar Bold, Medium och Light. GilroyBold gör sig väl i rubriker, och är den primära skärningen för Futur. GilroyMedium kan vara brukligt för underrubriker och/eller citat. GilroyLight passar bra till att lyfta siffror stort.

Det sekundära typsnittet Inter är en gratisfont som enkelt kan användas i gränssnitt och på alla andra ytor som brödtext, formulär eller minirubriker.

Typsnitt, GilroyTypsnitt, Inter