Sparande & Pension
2-life-moments-16-landscape
Kapitalförsäkring

Vill du ha ett smart extra­sparande­?

Om du vill spara långsiktigt, som till pensionen, så är kapitalförsäkring ett riktigt bra alternativ. Du behöver inte krångla med deklarationen när du köper och säljer värdepapper utan betalar en schablonskatt. När pengarna sen tas ut så är de skattade och klara.

Varför är kapitalförsäkring bra för pensionssparande?

Sedan avdragsrätten för privat sparande togs bort så har kapitalförsäkring seglat upp som ett populärt sätt att spara på lång sikt.

Du kan precis som i ett pensionssparande lägga upp en utbetalningsplan när det är dags att ta ut pengarna, det kan du inte på ett vanligt fondsparande.

Du kan också välja förmånstagare, alltså vem som ska få pengarna i försäkringen om du skulle gå bort. Då betalas 101 procent (eller ett belopp som du har valt) ut till dina efterlevande. Den möjligheten finns inte heller på ett vanligt fondsparande.

När du investerar i fonder, aktier eller andra värdepapper finns alltid en risk att du inte får tillbaka hela det insatta kapitalet. Över tid har långsiktiga investeringar varit lönsamma, men börsen går både upp och ner och hur framtiden ser ut vet ju ingen.

Det finns olika typer av kapitalförsäkringar, vilken vill du veta mer om?

Depåförsäkring

Om du vill spara ett större belopp och kunna handla olika typer av värdepapper som aktier, fonder eller obligationer så är kapitalförsäkring depå ett bra val för dig.

Vad du kan välja för placering beror på vilket depåinsitut du använder dig av. Hör av dig till oss om du vill veta mer om vilka institut vi samarbetar med.

Du bestämmer själv vilka investeringar du vill göra. Utbudet varierar mellan olika depåinstitut.

Om du vill veta mer kan du läsa förköpsinformationen och faktabladet.

Så väljer du Futur. Kontakta din pensionsrådgivare eller vår kundservice så hjälper vi dig.

Har du frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig

Vanliga frågor & svar