Sparande & Pension
2-life-moments-17-landscape
Privat pension

Privat pension – flytta hit gammalt sparande

Det är inte längre förmånligt att spara i en privat pensionsförsäkring men många har ett gammalt sparande och du kan enkelt flytta det till oss.

Varför ska jag flytta till er?

Hos oss får du låga avgifter och tillgång till noga utvalda fonder med en hög grad av hållbarhet. Dessutom kan det vara bekvämt att samla ditt sparande på ett ställe för att hålla bättre koll. Kontakta din rådgivare eller hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare.

Privat pension

Privat pension

Om du helt saknar pensionsinsättningar från din tjänst så har du möjlighet att göra avdrag för ett privat pensionssparande med 35 procent av din inkomst upp till 10 prisbasbelopp per år. Din rådgivare hjälper dig att sätta upp ett privat sparande.

Ett annat alternativ är löneväxling. Istället för att plocka ut lön kan du växla en del av din lön och istället få pengarna insatta i ett pensionssparande. Dessutom skjuter arbetsgivaren till den mellanskillnad som uppstår eftersom ingen arbetsgivaravgift behöver betalas när pengarna sätts in som pension. Skatt betalar du först när pengarna börjar betalas ut. Prata med din arbetsgivare om löneväxling kan vara ett alternativ för dig.

Avgifter

Premieavgift

0 kr

Uttagsavgift

0 kr

Fondbytesavgift

0 kr

Kapitalavgift

0,5 % av fondvärdet

Flyttavgift

0 kr

Entrélösningsavgift

0 - 0,15 %

Fondavgift

Beror på vald fond

Fast årlig avgift

120 kr

Se alla fonder som du kan välja mellan.

Om du vill veta mer kan du läsa förköpsinformationen och faktabladet.

Så väljer du Futur. Kontakta din pensionsrådgivare eller vår kundservice så hjälper vi dig.

Har du frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig

Våra tjänster